Mindful Wandel Coaching

Fysieke en mentale training staan niet los van elkaar

We zijn niet alleen ons lichaam ons hoofd of ons hart, we zijn één geheel. Het één kan niet los gezien worden van het ander. Als je mentaal ‘niet lekker in je vel zit’, is het lastig om fysiek goed te trainen. Fysieke en mentale training kunnen nooit los van elkaar staan.

Door de intensieve contacten met veel verschillende mensen ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de mentale factoren die een rol spelen in “hoe je je voelt”. Om je als coach ook hierbij goed te kunnen begeleiden volgde ik een cursus Mindfulness en de opleiding Mindful Coachen. Aansluitend heb ik de opleiding tot Mindful Wandel Coach van de organisatie Mindful Run gevolgd.

Mindfulness

Mindfulness is ‘aandachttraining’ die een positieve bijdrage aan je leven kan geven. Je leert onder andere om beter te luisteren naar je hoofd én je hart. Door Mindfulness, wandelen en coaching te combineren bereik je inzichten die je mentaal en fysiek verder helpen.

Wandelcoaching

Het doel van de sessies wandelcoaching is zorgen dat jij je goed voelt.

Hoe we dit bereiken is afhankelijk van je eigen vragen en uitdagingen. Tijdens een wandelsessie mag en kan van alles aan de orde komen waardoor iedere sessie anders zal zijn. Ik gebruik verschillende methodes, onderdelen die vaker terugkomen zijn:

Ook gebruik ik fysieke oefeningen waaronder balansoefeningen, reactievormen en verschillende loopvormen.

De sessies wandelcoaching zijn individueel en altijd aangepast aan je eigen niveau. Voor  we beslissen om samen een coachingstraject te starten maken we natuurlijk eerst een vrijblijvende kennismakingsafspraak. Zie hiervoor het tabblad contact.